Alltid med ett skritts forsprang

Merket Dornbracht utvikler veivisende produkter og applikasjoner for bad, SPA og kjøkken. Samtidig har det ambisjoner om å videreutvikle tankene om og kultivere livet i disse rommene - teknologisk, estetisk og kulturelt. I en slik sammenheng tar Dornbracht for seg samtidens kunst og kultur og tar opp og arbeider med megatrender i samfunnet som for eksempel de demografiske endringene, den private delen av helsevernet innenfor egne fire vegger, digitalisering og transformasjonen av badeværelset til et privat SPA-anlegg. På denne måten har merket i mer enn 30 år nå alltid hatt et skritts forsprang på sin samtid.  

Mer

 

Estetisk orientering: Design i badeværelset
Midt på1980-tallet startet Dornbracht et paradigmeskifte innenfor bransjen: Med Domani, som ble utviklet av Sieger Design, presenterte merket for første gang et blandebatteri i form av en gjenstand som var gitt en bevisst design. Serien var basert på geometriske basisformer og vakte den gang oppmerksomhet med et - den gang svært omdiskutert - sirkelrundt hull i blandebatteriets håndtak. I 1992 fulgte Tara. Med den serien forankret Dornbracht sin ledende rolle innen stil og design ytterligere. Serien var en kontrast til de vanlige 1-greps blandebatteriene, med markante krysshåndtak og et utløp som var formet som halvsirkel, blir den til en ofte prisbelønnet og internasjonalt kopiert arketype for blandebatterier i moderne badeværelser. Etter det har Dornbracht kontinuerlig satt nye standarder innen produktdesign. For eksemel nå sist med det progressive blandebatteriprogrammet CL.1, som med sitt dynamiske og sporty formspråk og utskiftbare strukturgrep gir et tidsriktig og veivisende svar på den megatrenden som heter individualisering.

Transforming Water: Teknologi, ritual, opplevelse
Med utgangspunkt i innsikten om at badeværelset ikke bare har funksjonelle formål, men fremfor alt også er et sted for åndelig renselse og regenerering, skapte Dornbracht i 2003 ritualbadet MEM: Ved hjelp av en soneinndeling av badeværelset setter merket mennesket og menneskets individuelle ritualer i sentrum. I 2009 overfører Dornbracht prinsippet med soneinndeling for første gang til prosessene som finner sted på kjøkkenet og lanserer med Water Zones en atskillelse av arbeidsprosessene som krever bruk av vann på private kjøkkener, tilsvarende det man finner på profesjonelle kjøkkener.

Å gjøre vannet og vannets transformerende virkning til noe som mennesker faktisk kan oppleve: Denne ambisjonen blir til utgangspunkt for ytterligere innovasjoner og fører i 2010 med lanseringen av eValves til en ny, digital styring av vannet, som i form av Ambiance Tuning Technique (ATT) nok en gang utgjør en milestein med tanke på design og iscenesetting av vann. ATT gir for første gang anledning til å kombinere ulike stråleformer til forprogrammerte scenarier med ulik vanntemperatur og -mengde. En hverdagsrutine som dusjen hver morgen forvandles til en sanseopplevelse som ligger langt bortenfor det hverdagslige - for eksempel med regnpanelet Rain Sky som løfter regndusjkonseptet til et nytt nivå.

Med fremtidens pregende megatrender som drivkraft – for eksempel den demografiske endringen og vissheten om forebyggende helsearbeid på eget ansvar som vokser fram av denne – åpnet Dornbracht i 2013 med Smart Water opp for flere muligheter til å individualisere tilførselen av vann. Den konsekvente videreutviklingen av denne ideen heter Private Spa – et konsept som Dornbracht presenterte i rammen av Salone del Mobile i 2016. Med spesialiserte produkter og teknologier gjør selskapet effekten av vann til noe som ikke bare kan oppleves i eksklusive SPA-anlegg, men som også kan realiseres i eget badeværelse - alt fra vitaliserende kneipp-behandlinger med affusion pipe, velgjørende fotbad, til unike dusjopplevelser takket være spesielle vannkoreografier som kan aktiveres ved å trykke på en knapp.

„Vi må alltid være annerledes enn andre, det er viktig at vi ikke kan sammenlignes med noen“ – slik lyder mottoet til Matthias Dornbracht, den viktigste motoren for merkets innovasjonskraft som ikke har tapt noe av sin styrke i årenes løp. For det mangler ikke ideer for morgendagen, sier Matthias Dornbracht, „Vi må bare realisere dem.“

Mindre