Her finner du alle pressemeldinger fra Dornbracht.

01.01.0001 

Mer Mindre
Bilder som følger pressemappen
Vis film
01.01.0001 

Mer Mindre
Bilder som følger pressemappen
Vis film
01.01.0001 

Mer Mindre
Bilder som følger pressemappen
Vis film
01.01.0001 

Mer Mindre
Bilder som følger pressemappen
Vis film
01.01.0001 

Mer Mindre
Bilder som følger pressemappen
Vis film
06.07.2017 
Transitional Style: Rafael de Cárdenas og Neri&Hu utvikler et inspirerende miljø for den nye Vaia-armaturserien
Dornbracht, Vaia, Neri&Hu, Transitional Style, #createanewbalance
Hovedelementer: Nyheten: Inspirert av trenden innen interiørarkitektur, „Transitional Style“, står den nye
Premium-armaturserien Vaia for et elegant og samtidig progressivt formspråk.
Prosjektet: Utvikling av anvendelsesorientert inspirasjon for arkitekter,
Interiørarkitekter og planleggere i samarbeid med Rafael de Cárdenas (New York)
og Neri&Hu (Shanghai)
Creative Direction: Mike Meiré
Produktkonsept og -design: Sieger Design
Kan leveres: Vaia krom og Platinum matt fra Q2/2017, Dark Platinum matt fra Q4/2017
Inspirert av trenden innen interiørarkitektur, „Transitional Style“, er armaturet Vaia i Premium-design fra Dornbracht karakterisert av et elegant og samtidig progressivt design. I samarbeid med Rafael de Cárdenas og Neri&Hu har det blitt utviklet arkitektur og materialkollager som fungerer som anvendelsesorientert inspirasjon for baderom i Transitional Style – og som samtidig har et progressivt uttrykk. Helt i samsvar med filosofien: „Create a new balance – between traditional elegance and contemporary cool“.

Vaia: et elegant-progressivt design for en ny ikonografi for det moderne
Arbeidet med aktuelle strømninger innen design har alltid vært en viktig inspirasjonskilde for Dornbracht. Vaia er også et resultat av et samspill med samtidskulturen.
Inspirert av interiørtrenden Transitional Style legemliggjør Vaia et mykt, avbalansert formspråk: Seriens filigrane utløp tar opp en klassisk form og overfører denne til en ny, åpen silhuett. Håndtakene, som også er karakterisert ved sitt klassiske preg – tilgjengelige som krysshåndtak eller arm – kombinerer geometriske og myke konturer. I tillegg skaper de koniske rosettene en spesielt myk overgang til vaskeservanten. På denne måten føyer Vaia seg like godt inn i både tradisjonell og moderne baderomarkitektur – og i arkitektur som kombinerer ulike stiluniverser i samsvar med Transitional Style-elementene.

Inspirasjon for arkitekter og planleggere
Transitional Style beskriver en blanding av tradisjonelle og tidsriktige elementer innen interiørdesign: En sunn balanse av velutprøvde og nye elementer, som virker innbydende og som raskt gjør en i stand til å føle seg hjemme. Dornbracht har invitert arkitektene Rafael de Cárdenas og Lyndon Neri og Rossana Hu fra Neri&Hu til å tolke Transitional Style på sin egen måte – for på den måten å muliggjøre et innovativt blikk på interiørtrenden.

Cárdenas og Neri&Hu har tilnærmet seg temaet uavhengig av hverandre i moodboards, skisser, materialkollager og utkast til arkitektur for baderom. Deres ideer og inspirasjon dannet deretter grunnlaget for de baderomarkitekturene som agenturet Meiré und Meiré har utviklet.

Arkitekturene som er gitt slikt design gir inspirasjon til planlegging og design både for arkitekter, interiørarkitekter og planleggere av baderom, og ikke minst for private byggherrer.

#createanewbalance
”Hvordan skape interiørdesign, som kan leve opp til begrepet ”transitional”? Og hvordan skaper man balanse mellom det tradisjonelle og moderne, men med nye og individuelle ideer? Rafael de Cárdenas og Neri & Hu har noen innovative svar på disse spørsmålene. Velvitende om at deres design har en egen evne til å inspirere, ønsker nå Dornbracht å engasjere ytteligere til innredning av hjemmet. Med hashtaggen #createanewbalance vil Dornbracht fra juli, 2017 invitere aktitekter, designere og andre interessenter til å dele deres forklaringer og fortolkninger av ”transitional style”. Slik skaper Dornbracht en plattform for kreativ utveksling av ideer fra designverdenen som løfter og driver debatten videre. ”

Rafael de Cárdenas
Rafael de Cárdenas sin tolkning av Transitional Style fascinerer fremfor alt gjennom en uvanlig utforming av rommet. Ut av den myke, buede S-formen til den grunnleggende planløsningen oppstår det kapelliknende nisjer som gir bygningen en nesten sakral touch. Dørbuene som knytter sammen de ulike sonene fortsetter dette hovedmotivet på en konsekvent måte. Og den gjennomsiktige kuppelen som slipper igjennom det naturlige lyset, holder bokstavelig talt arkitekturen åpen for døgnets rytme.

Lysspillet som oppstår av dette kan også observeres i den baderomsarkitekturen som er avledet herfra, og som i tillegg er knyttet opp mot andre sentrale elementer i utkastet fra Cárdenas: Plassert i runde nisjer iscenesettes Vaia på en vaskeservant med monolittisk preg, hvis rektangulære form står i kontrast til både armaturet og arkitekturen. Mursteinsstrukturen danner en bakgrunn full av spenning for armaturets nye overflate, „Dark Platinum matt“, en mørk, silkematt farge med lette penselstrøk.

Neri&Hu
Lyndon Neri og Rossana Hu fra Neri&Hu oppfatter, i sin tolkning av Transitional Style, stilen i den opprinnelige meningen av ordene og gir baderommet et design som overgangsrom, som et sted hvor man oppholder seg flyktig og søker regenerering. „Vi forestiller oss et fiktivt sted, et hus som er bebodd av to personlighetstyper: en introvert og en ekstrovert“, sier Lyndon Neri. „Livets dagligdagse ritualer blir feiret og løftet opp på et nivå hvor de verdsettes som seremoni.“

På grunnlag av denne konsepsjonelle ideen ble vaskeservanten plassert som et sentralt, kommunikativt møtested innenfor baderomsarkitekturen. Der er to armaturer - et veggmontert og et frittstående armatur - plassert overfor hverandre som samtalepartnere i en dialog, mens vaskeservantens underbygning siterer formen til kryss-håndtakene i Vaia-serien. Baderomsarkitekturens flyktige karakter, spillet mellom ytre og indre rom, understrekes ytterligere gjennom motsetningsfulle former og materialer. Marmor møter betong, bronse og gull settes i kontrast til tre, noe som samtidig er en referanse til den asiatiske påvirkningen.

Mer Mindre
Bilder som følger pressemappen
Dornbracht, Vaia, Transitional Style, #createanewbalance, Neri&Hu
1a_Dornbracht_Transitional_Style Med utgangspunkt i de konsepsjonelle ideene til Neri&Hu plasseres Vaia i Platinum matt som sentralt, kommunikativt møtested innenfor baderommets arkitektur. To armaturer - et veggmontert og et frittstående armatur- er plassert overfor hverandre som to samtalepartnere i dialog med hverandre. Baderomsarkitekturens flyktige karakter, spillet mellom ytre og indre rom, understrekes ytterligere gjennom motsetningsfulle former og materialer. Marmor møter betong, bronse og gull settes i kontrast til tre.
Credit: Dornbracht,
fotograf: Thomas Popinger,
Creative Direction: Mike Meiré
Dornbracht, Vaia, Transitional Style, #createanewbalance, Neri&Hu
1b_Dornbracht_Transitional_Style Med utgangspunkt i de konsepsjonelle ideene til Neri&Hu plasseres Vaia i Platinum matt som sentralt, kommunikativt møtested innenfor baderommets arkitektur. To armaturer - et veggmontert og et frittstående armatur- er plassert overfor hverandre som to samtalepartnere i dialog med hverandre. Baderomsarkitekturens flyktige karakter, spillet mellom ytre og indre rom, understrekes ytterligere gjennom motsetningsfulle former og materialer. Marmor møter betong, bronse og gull settes i kontrast til tre.
Credit: Dornbracht,
fotograf: Thomas Popinger,
Creative Direction: Mike Meiré
Vis film
01.01.0001 

Mer Mindre
Bilder som følger pressemappen
Vis film
01.01.0001 

Mer Mindre
Bilder som følger pressemappen
Vis film
01.01.0001 

Mer Mindre
Bilder som følger pressemappen
Vis film
01.01.0001 

Mer Mindre
Bilder som følger pressemappen
Vis film

Here you can download the press kit. Please fill in the following form and select your preferred type of file.