Download

Back to overview

Innbygningstermostat fra Dornbracht redefinerer dagens teknologifront Ekstremt rask reguleringskarakteristikk også ved lavt vanntrykk – effektiv varme- og lydisolasjon

Iserlohn Med sin IMO (in my opinion) har Dornbracht presentert en ny armaturserie som er den første til å integrere de hittil dominerende formspråkene med en oppsiktsvekkende kraftfull design: Det runde legemet kombineres med en rektangulær spak eller et løp som skaper en hybridform som umiddelbart transformerer konvensjonelle synsmåter til overraskende nye perspektiver. Dette skjer spesielt fordi Dornbracht også har plassert sin "technology in the wall" sammen med en matchende og tilsvarende sofistikert innbygningstermostat: Den raske reguleringskarakteristikken, eksepsjonell lydisolasjon og enkel installasjon bygger opp under definisjonen av dagens teknologifront for armaturer i denne klassen.

Det spesifikk målet for hele denne nye utformingen av innbygningstermostater er en konsekvent implementering av kvalitets- og designstandarden for Dornbrachts armaturer, også på det funksjonelle nivået med vanninnstallasjonsteknologi. Dette omfatter installasjonsdybden på kun 80 mm og i like høy grad tetningssystemet med en Kerdi-beskyttelseskrage, eller de tre utløpene som er utformet for krysningsfri tilkobling av håndholdte og faste dusjhoder. De fargekodede tilkoblingen for varmt og kaldt vann har en senteravstand på 60 mm for å forenkle isolasjon av tilførselsrørene ifølge forskriftene om energisparing i EnEV 2009 (20 mm på alle sider).

Et annet aspekt som ikke (ennå) er en selvfølge, er bruk av en spesiell kobber/sink-legering til det innbygde legemet. Dette materialet er ikke bare motstandsdyktig mot sinkutarming og spenningssprekking, men er også blyfritt og meget robust, som rustfritt stål. Det innbygde legemet tilfredsstiller også de eksepsjonelt høye kravene i California for materialer som er i kontakt med drikkevann, og disse går langt ut over kravene i de gjeldende tyske drikkevannsforskriftene (TrinkwV 2011).

Ansvar for vann som ressurs

Disse "indre og installasjonstekniske verdiene" reflekteres også i innbygningstermostatens håndtering av varmtvannet: En innovativ termostatinnsats benyttes for å sikre presis regulering og rask reguleringskarakteristikk, også ved lavt trykk . Innbygningstermostaten er også ideell til dusjhoder med redusert strømning, som gir god dusjkomfort med så lite som 6 l/min.

Dornbracht understreker på denne måten selskapets selvpålagte policy for ansvarlig bruk av vannressurser, noe som også uttrykkes gjennom selskapets deltakelse i VDMA's "Blue Responsibility"-initiativ: "Som en internasjonal markedsleder for designarmaturer og utstyr til bad og kjøkken av særdeles høy kvalitet, har Dornbracht redusert det gjennomsnittlige vannforbruket for alle solgte armaturer med nær 30 prosent. Uavhengig av forbrukernes adferd minimaliseres dermed vannforbruket uten at produktets premiumkvalitet eller vannopplevelsen ofres."

Isolerende "Neopor"-kapsling

Den spesielle varme- og lydisolasjonen for armaturen harmonerer med den funksjonelle premiumstandarden i innbygningstermostaten: I motsetning til markedsstandarden for isolasjon av husdelen er innbygningstermostaten med spesialutformet ikke brennbar "Neopor"-kapsling, utformet som fullstendig lydisolert installasjon. Dette sammen med bruk av nye, støyoptimerte funksjonelle elementer, bidrar til at den samlede støyen ligger langt under de 20 dB som er stipulert i DIN 4109 for armaturer i gruppe I.
Støydempingsaspektet er en avgjørende faktor for planleggere og installatører ved utforming av bad i boliger av meget høy kvalitet, og spesielt i hus med flere boenheter: Straks boenheter markedsføres med stikkord som komfort, er økt lydisolering påkrevd – spesielt i forhold til vannrelatert støy.

Variabel installasjon

En variabel og justerbar dybdekompensering opp til 56 mm sikrer at hele installasjonen, inkludert innbygningstermostaten og betjeningspanelet, føyer seg harmonisk inn i badets atmosfære, uavhengig av veggstrukturen. I kombinasjon med innbygd betjeningspanel oppnår man lavt og likt fremspring for betjeningselementene ut fra veggen. Den kompakte designen gir uttelling her også: Den vakre dekkplaten for IMO-serien er behagelig liten, og måler kun 90 x 150 mm.

Den nye innbygningstermostaten fra Dornbracht er tilgjengelig pr. dags dato og kan brukes i kombinasjon med alle 1-greps og 2-greps blandebatterier i seriene Gentle, IMO, Meta.02, TARA.LOGIC og Tara.

Se www.dornbracht.com for ytterligere informasjon.

Om Dornbracht
Dornbracht med hovedkontor i Iserlohn i Tyskland, og nordisk kontor i København er en internasjonalt aktiv produsent av designarmaturer og tilbehør av særdeles høy kvalitet for bad og kjøkken. Høyt kvalifiserte ansatte og de mest moderne produksjonsteknologiene garanterer aller høyeste produksjonskvalitet. Dornbracht arbeider kontinuerlig for å utvikle områdene teknologi og produksjon, med en målsetting om å være ledende innovatører i bransjen. Dornbracht mottar regelmessig internasjonale designpriser for designen på produktene sine, og har siden 1996 dessuten utmerket seg på grunn av sitt solide kulturelle engasjement. Siden 2006 er publikasjonen ”Dornbracht – the SPIRIT of WATER” blitt utgitt i en bad- og kjøkkenutgave, og denne viser hvordan bedriften Dornbracht innlemmer kulturell relevans som en selvfølgelig del av konseptet, og uttrykker Dornbrachts merkespektrum. Publikasjonen, som kan betegnes som både et magasin og en varekatalog, dokumenterer inspirasjonen, dialogen og nytenkningen som betegner arbeidet og filosofien hos Dornbracht.

Mer informasjon om Dornbracht, Dornbrachts produkter får du på Internett på www.dornbracht.com eller via Dornbrachts Press Office: House of Communication A/S, Tollbugata 13, 0152 Oslo, Annette Spanggaard, annette@houseofcommunication.com, eller Stine Myrvang, stine@houseofcommunication.com

Med sin kompakte design og en innbygningsdel som er laget av blyfri kobber/sink-legering, underbygger den nye innbygningstermostaten Dornbrachts premiumstandard som også reflekteres av "i veggen"-installasjonsteknologien.

Photos: Dornbracht
Copyright: Dornbracht
Den nydesignede koblingen mellom dekkplaten og det innbygde legemet, med dybdekompensasjon opp til 56 mm, gir alle kontrollelementer samme fremspring - en optisk detalj som er spesielt viktig i forhold til mer sofistikerte baderomsdesigns.

Photos: Dornbracht
Copyright: Dornbracht