Download

Back to overview

Erobring av flaten: Dornbracht presenterer DEQUE

Iserlohn/Frankfurt a.M På fagmessen ISH i Frankfurt (15.–19.3.2011) presenterte Dornbracht med DEQUE en ny armatur for badet. DEQUE utmerker seg gjennom en streng, minimalistisk formgivning, som retter fokus mot det flate, brede utløpet. Den lave armaturen, plassert nær servanten, leder blikket mot det vesentlige: Vannets presentasjonsform.

«Med en avantgardistisk design er DEQUE i tråd med Dornbracht-merkets formgivningstradisjon,» sier direktør Andreas Dornbracht. «Det som er så spesielt ved stråletypen som vi har valgt for denne armaturen er at vi arbeider med enkeltstråler, noe som gjør det å vaske seg til en spesielt behagelig opplevelse.»

Det iøynefallende ved DEQUE er på den ene siden kontrasten mellom den myke vannstrålen og armaturens strenge form, på den andre siden det flatebetonte utløpet og de sylindriske betjeningselementene. Et formelt brudd som blir spesielt tydelig ved ett-greps blandebatteriet.

«Den naturlige, flomlignende vannstrålen utgjør en bevisst kontrast til armaturens formelle strenge uttrykk og perfeksjon,» sier designer Michael Sieger.

Gjennom den flate formgivningen retter Deque blikket direkte på armaturen og det rennende vannet, et perspektiv som vekker assosiasjoner til den italienske arkitekten Carlos Scarpa (1906-1978) og hans landskapsarkitektur. Denne assosiasjonen danner sammen med de to forskjellige stråletypene – den flomlignende vannstrålen og den myke enkeltstrålen – utgangspunktet til den romlige iscenesettelsen av DEQUE.

«Den arkitektoniske formgivningen forener armaturens høye presisjon og strenge geometri med sitater fra landskapsarkitekturen. Resultatet er en skulptur, med armaturen som vannformende kilde og arkitekturen som vannstrukturerende form,» forklarer Mike Meiré, som er ansvarlig for den arkitektoniske utformingen av skulpturen DEQUE.

Følger man vannets naturlige strømning gjennom denne skulpturen, begir man seg ut på en reise gjennom de forskjellige anvendelsene i serien. Presise, geometriske former skaper et enhetlig landskap av krom og mattsvart. Fra servanten til badekaret, fra dusjen til et landskapselement, alt gir forskjellige vannkilder og en vannstrøm som forbinder vannets presentasjonsformer arkitektonisk med hverandre. Det er ikke arkitekturen som forbinder de forskjellige vannstedene med hverandre, men det er vannet selv som er arkitekturens bindendeelement.

I tillegg til DEQUE -skulpturen ble det planlagt fire individuelle anvendelser for DEQUE. De viser henholdsvis en kombinasjon av utløpssteder og et Landscape-element. Anvendelsene skiller seg fra hverandre i sin størrelse, men viser en gjennomgående, arkitektonisk signatur og materialspråk.

DEQUE kan fås med overflater i krom og mattsvart, og kan leveres fra september 2011. Designen stammer fra Sieger Design, mens den arkitektoniske utformingen av DEQUE -badet stammer fra Mike Meiré.

Om Dornbracht
Bedriften Aloys F. Dornbracht GmbH & Co. KG med hovedkontor i Iserlohn i Tyskland, er en internasjonalt aktiv produsent av designarmaturer og tilbehør av særdeles høy kvalitet for bad og kjøkken. Regelmessig mottar bedriften internasjonale designpriser for sin produktdesign, og har siden 1996 dessuten utmerket seg på grunn av sitt solide kulturelle engasjement. Siden 2006 er publikasjonen ”Dornbracht – the SPIRIT of WATER” blitt utgitt i en bad- og kjøkkenutgave, som viser hvordan bedriften Dornbracht innlemmer kulturell relevans som en selvfølgelig del av konseptet og som henviser til Dornbrachts merkespekter. Publikasjonen, som kan betegnes som både et magasin og en varekatalog, skaper en forbindelse mellom inspirasjon, dialog og nytenkning, som betegner arbeidet og filosofien hos Dornbracht.

Ytterligere informasjon om Dornbracht og Dornbracht-produktene finner du på internett under www.dornbracht.com, eller ved å kontakte Dornbrachts pressekontor: House of Commmunication, Tollugaten 13, 0152 Oslo, Norge. Cecilie Feen , e-mail: feen@houseofcommunication.com, tel: +47 22 33 15 00.

Det helt spesielle ved blandebatteriet DEQUE med ettgrep for vaskeservant er Pearlstream, vannstrålen med myke enkeltstråler.

Produktdesign: Sieger Design
Photos: Thomas Popinger
Copyright: Dornbracht
DEQUE -armaturen som vannformende kilde: Badekarutløp med flomlignende vannstråle for stående montering.

Produktdesign: Sieger Design
Photos: Thomas Popinger
Copyright: Dornbracht
DEQUE badekarutløp har en lav formgiving som gir en flomlignende vannstråle. Dette trekker blikket mot vannets presentasjonsform.

Produktdesign: Sieger Design
Photos: Thomas Popinger
Copyright: Dornbracht
DEQUE, det frittstående badekarutløpet i mattsvart med sin flomende vannstråle, føyer seg perfekt inn i arkitekturens monolittiske karakter.

Produktdesign: Sieger Design
Photos: Thomas Popinger
Copyright: Dornbracht