Download

Back to overview

Everyday elegance: Dornbracht presenterer Gentle

Iserlohn/Frankfurt a.M På fagmessen ISH i Frankfurt (15.–19.3.2011) presenter armaturprodusenten Dornbracht med Gentle en nyhet, som integrerer seg i den hverdagslige, arkitektoniske konteksten med selvfølgelighet og eleganse. Det spesielle i hverdagen – Gentle kombinerer funksjon og kvalitet med en formgivning som utstråler ro. Denne tanken uttrykker også det, som Gentle gjør krav på: ”Everyday elegance”.

”Gentle følger et konkret armaturkonsept, som arkitekten Matteo Thun kom fram med til Dornbracht”, forklarer direktør Andreas Dornbracht. ”Annerledes enn ved andre serier fra Dornbracht, er det spesielle ved Gentle nettopp normaliteten i formgivningen. Dermed åpner vi helt bevisst vår faglige formgivningstradisjon.”

Navnet ”Gentle” (engl. = vennlig, mild) beskriver en behagelig karakter. Samtidig inkluderer den mykhet, men også klasse – hvis man for eksempel tenker på ”Gentleman”. Armaturseriens håndvennlige, feminine formgivning får dermed også en stilfull, maskulin karakter.

”Vår målsetning bak konseptet er enkelthet, letthet, hurtighet og holdbarhet”, sier Matteo Thun. ”Gentle er uanstrengt og selvforklarende. Formens tilbakeholdenhet, de klare linjene og det taktile opplevelsen gjør Gentle til noe spesielt.” Resultatet er en mykt, naturlig design, som følger deg gjennom dagen uten å virke påtrengende.

Denne ledsagende komponenten gjenspeiler seg også i baderommene, som ble utviklet for Gentle. De viser armaturer på tre forskjellige steder; viser tre øyeblikk i løpet av én dag:

Bad 1:
Øyeblikket: om morgenen. De egne fire vegger. Etter at du har stått opp. Morgensol. En dusj. Dagen begynner. Typen av møbler og valget av bruksgjenstander i det private badet orienterer seg etter det som armaturserien gjør krav på; ro og eleganse.

Bad 2:
Øyeblikket: i løpet av dagen. En kort pause. Friske seg litt opp. Dagen går videre. Vaskerommet i et kontor, i en businesslounge eller i en bedrift. Uansett hvilken kontekst. Dette badet gir mulighet til en kort pause, skaffer et øyeblikk av privathet i en lys, vennlig omgivelse. Luksus eller design-statements står ikke i forgrunnen, men den naturlige, selvfølgelige verdien som godt utformede produkter innehar.

Bad 3:
Øyeblikket: om kvelden. På hotellet. Indirekte lys. Et bad. Et rom hvor man kan trekke seg tilbake. Dagen går til ende. Fire vegger for et midlertidig opphold, et halv-offentlig rom, i et hotell. Her bestemmer man seg for ting, som er viktig for en selv: et godt bad, en god seng, en avslappende atmosfære.

”Gentle gir den kollektive hukommelsen et moderne hjem”, sier Mike Meiré. ”Gentle føyer seg perfekt inn i et lyst, åpent arkitekturspråk, preget av klare linjer og haptiske materialer, slik som tre, stoff, glass og keramikk. Urban typologi av minneverdig kvalitet.”

Gentle omfatter armaturer for servant, bidet, dusj og badekar og kan fås med overflaten i krom. Leveringsklar fra sommeren 2011. Produktet ble designet av Matteo Thun & Partners.

Om Dornbracht
Bedriften Aloys F. Dornbracht GmbH & Co. KG med hovedkontor i Iserlohn i Tyskland er en internasjonalt aktiv produsent av designarmaturer og tilbehør av særdeles høy kvalitet for bad og kjøkken. Regelmessig mottar bedriften internasjonale designpriser for sin produktdesign, og har siden 1996 dessuten utmerket seg på grunn av sitt solide kulturelle engasjement. Siden 2006 er publikasjonen ”Dornbracht – the SPIRIT of WATER” blitt utgitt i en bad- og kjøkkenutgave, som viser hvordan bedriften Dornbracht innlemmer kulturell relevans som en selvfølgelig del av konseptet og som henviser til Dornbrachts merkespekter. Publikasjonen, som kan betegnes som både et magasin og en varekatalog, skaper en forbindelse mellom inspirasjon, dialog og nytenkning, som betegner arbeidet og filosofien hos Dornbracht.

Ytterligere informasjon om Dornbracht og Dornbracht-produktene finner du på internett under www.dornbracht.com, eller ved å kontakte Dornbrachts pressekontor: House of Commmunication, Tollugaten 13, 0152 Oslo, Norge. Cecilie Feen , e-mail: feen@houseofcommunication.com, tel: +47 22 33 15 00.

De klare linjene i armaturprogrammet Gentle fra Dornbracht utstråler ro og lar det være rikelig med plass til det individuelle i badeværelset.
Gentle fra Dornbracht kombinerer funksjon og kvalitet med en formgivning som utstråler ro. Denne tanken uttrykker også det som er det enestående ved Gentle-serien: «Everyday elegance». Her som trehulls blandebatteri for håndvask med grep.
Gentle fra Dornbracht integreres i hverdagens arkitektoniske kontekst med selvfølgelighet og eleganse. Som veggvariant med spakgrep gir armaturen dessuten individuell frihet ved servanten.
Gentle fra Dornbracht er meget uanstrengt. Her som regndusj med termostatregulering for montering på vegg. En installasjon som integreres harmonisk i det private hjemmet.
Armaturprogrammet Gentle fra Dornbracht skaper et kort øyeblikks privatsfære med sine naturlige, selvsagte verdier. I vaskerommet i en bedrift såvel som i en businesslounge.
Gentle fra Dornbracht som veggmontert enhåndsbatteri for vaskeservant. Her er ikke luksus eller designstatements fremtredende, men den naturlige, selvfølgelige verdien.
Gentle fra Dornbracht føyer seg perfekt inn i et lyst, åpent arkitekturspråk, preget av klare linjer og haptiske materialer, slik som tre, tekstiler, glass og keramikk. Urban typologi av uvurderlig kvalitet. Her som ettgreps blandebatteri for vaskeservant.
Selv i hotellrommet utstråler Gentle fra Dornbracht fortrolighet og en moderne følelse av hjemmehygge. Med sine milde former gjør den håndvask til en særlig behagelig opplevelse
Den håndvennlige, feminine formen til Gentle fra Dornbracht er særlig godt egnet i kombinasjon med en stilfull maskulin note, som her hvor vaskeservanten i et hotellbaderom er av edelt, mørkt tre.
På et hotell lukkes man inn for å gjøre det som er viktig for en selv; et godt bad, en god seng, en avslappende atmosfære. Armaturprogrammet Gentle fra Dornbracht føyer seg perfekt inn i et slikt moderne, kosmopolitisk felt.
Ettgreps blandebatteri for vaskeservant, med avløpssett, fremspring 145 mm.
Trehulls blandebatteri for vaskeservant, fremspring 145 mm
Veggmontert blandebatteri for vaskeservant, fremspring 205 mm (grep med hendel)
Veggmontert ettgreps blandebatteri for vaskeservant, fremspring 205 mm