Download

Back to overview

Dornbracht presenterer eno: Solid i funksjon og design

Iserlohn/Frankfurt a.M Med eno presenterer Dornbracht et nytt 1-greps blandingsbatteri til køkkenet, som med sitt håndtakskonsept senker varmtvannsforbruket intuitivt. Mens vanlige 1-greps blandebatterier leverer blandet kaldt og varmt vann når håndtaket står i nøytral stilling, kommer det bare kaldt vann ut fra eno i denne stillingen. På denne måten får man ingen energikostnader forbundet med oppvarming av vannet når armaturen åpnes i nøytral stilling. Designet til eno skiller seg ut ved det meget klare formspråket, som også blir understreket ved åpningsvinkelen til håndtaket som er 90 grader.

”eno understreker atter en gang våre høye kvalitetskrav når det gjelder design, funksjon og faktisk merverdi for brukeren,“ sier direktør Andreas Dornbracht. ”For å gjøre denne kvaliteten tilgengelig for alle, har vi med eno utviklet en ideell armatur for segmentet Basis-Premium.”

Ved siden av den klassiske varianten med 1-greps blandebatteri kan eno også leveres med uttrekkbar dusj eller uttrekkbart munnstykke. Dusjvarianten kan gi en dusjstråle i tillegg til perlatorstrålen. Innenfor produktporteføljen til Dornbracht Water Zones, lar eno seg på en utmerket måte kombinere med Water Zone Universal. Eksenterbetjeningen med dreieknapp og en innmontert dispenser uten rosett for oppvaskmiddel representerer ideelt tilleggsutstyr for armaturen.

Designet kommer fra Sieger Design. Eno kan fås som 1-greps blandebatteri med overflatene krom og platina og er leveringsklar fra juni 2011.

Om Dornbracht
Bedriften Dornbracht, med hovedkontor i Iserlohn i Tyskland, er en internasjonalt aktiv produsent av designarmaturer og tilbehør av særdeles høy kvalitet for bad og kjøkken. Regelmessig mottar bedriften internasjonale designpriser for designet av produktene sine, og har siden 1996 dessuten utmerket seg på grunn av sitt solide kulturelle engasjement. Siden 2006 er publikasjonen ”Dornbracht – the SPIRIT of WATER” blitt utgitt i en bad- og kjøkkenutgave, som viser hvordan bedriften Dornbracht innlemmer kulturell relevans som en selvfølgelig del av konseptet og som henviser til Dornbrachts merkespektrum. Publikasjonen, som kan betegnes som både et magasin og en varekatalog, skaper en forbindelse mellom inspirasjon, dialog og nytenkning, som betegner arbeidet og filosofien hos Dornbracht.

Ytterligere informasjon om Dornbracht og Dornbracht-produktene finner du på Internett under www.dornbracht.com, eller ved å kontakte Dornbrachts pressekontor: House of Commmunication, Tollugaten 13, 0152 Oslo, Norge. Cecilie Feen , e-mail: feen@houseofcommunication.com, tel: +47 22 33 15 00.

eno 01 Med håndtaket i nøytral stilling for eno fra Dornbracht kommer det bare kaldt vann. Du får ingen energikostnader for å berede varmt vann.
Produktdesign: Sieger Design
Foto: Thomas Popinger
Opphavsrett: Dornbracht
eno 02 Konseptet for håndtaket til eno skiller seg ut ved sin innovative nøytrale stilling for kaldt vann på vanlige ett-greps blandebatterier på kjøkkenet. Det saklig elegante formspråket til eno er dominert av den presise åpningsvinkelen på 90° for håndtaket.
Produktdesign: Sieger Design
Foto: Thomas Popinger
Opphavsrett: Dornbracht
eno 03 Det nye ett-greps blandebatteriet er utformet for basis- premiumsegmentet og hjelper til med en solid reduksjon av varmtvannsforbruket.
eno 04 Nøkkelproduktet fra eno er en variant med uttrekkbar dusj. For modellen med uttrekkbar dusj disponerer eno over to stråletyper: Perlatorstråle og dusjstråle.
Produktdesign: Sieger Design
Foto: Thomas Popinger
Opphavsrett: Dornbracht
eno 05 Eno kan også leveres i en variant med uttrekkbart munnstykke.
Produktdesign: Sieger Design
Foto: Thomas Popinger
Opphavsrett: Dornbracht
eno 06 eno lar seg integrere perfekt i Water Zone Universal fra produktporteføljen til Dornbracht Water Zones.
Produktdesign: Sieger Design
Foto: Thomas Popinger
Opphavsrett: Dornbracht
eno 07 Det saklig elegante formspråket til eno er dominert av den presise åpningsvinkelen på 90° for håndtaket.
Produktdesign: Sieger Design
Foto: Thomas Popinger
Opphavsrett: Dornbracht