Download

Back to overview

Dornbracht Water Zones: Profesjonell funksjonsorientering for det private kjøkkenet.

Iserlohn/Köln Ved den internasjonale fag- og publikumsmessen Living Kitchen in Køln (den 18. – 23.1.2011) presenterer armaturprodusenten Dornbracht med Water Zones sitt konsept for det levende kjøkkenet – arbeidsplasser, som er nøyaktig skreddersydd til aktivitetsområdene på kjøkkenet. Inspirert av den innovative strukturen til Water Zones, gjør standen på messen konseptet forståelig innenfor de forskjellige presentasjonssonene. Water Zones gjør det også i hjemmet mulig å skille de forskjellige arbeidsprosessene som omfatter bruk av vann fysisk fra hverandre, slik man kjenner det fra profesjonelle kjøkkener. De spesielt utvalgte og utformede Water Sets (armaturer) og Water Units (kummer) er tilpasset de forskjellige Water Zones Preparing, Cooking, Cleaning, Drinking eller Universal.

”Water Zones dokumenterer enda en gang kravet vi stiller til vår virksomhet om å være pioner”, sier direktør Andreas Dornbracht. ”Selv om det avhengig av arbeidsprosessene stilles helt forskjellige krav til stedene der det brukes vann i et kjøkken, finnes det i de færreste private kjøkkener et tilsvarende skille mellom de respektive arbeidsområdene. Motsetningene mellom dette fenomenet og etterspørselen etter hvordan dette i dag kan endres, nå som kjøkkenet for lengst ikke lenger bare er arbeidsområde, men også oppholdsområde, ledet oss i 2007 til utviklingen av Water Zones.”

Med Water Zones definerer Dornbracht de separate sonene der det stilles forskjellige krav: Preparing, Cleaning, Cooking og Drinking. For kjøkkener der grunnflaten ikke tillater en fullstendig oppdeling av arbeidsprosessene, fører Water Zones Universal de valgte karakteristika for Water Zones sammen på en plassbesparende måte.

Water Sets er utvalgte og nykonfigurerte armaturer spesielt hentet fra kjøkkenarmaturprogrammet til Dornbracht. Water Units inneholder forskjellige enkelt- og dobbeltkummer, som er spesielt utviklet for å kombineres med Water Sets. Alle Water Units er håndlagete kummer av rustfritt stål. Water Units og Water Sets danner en homogen funksjonell enhet, som med sitt spesifikke design er optimalt tilpasset til kravene fra de enkelte områdene der det arbeides med vann.

”Med de nye kummene kombinert med våre armaturer for kjøkkenet, kan vi tilby én pakke der alt er perfekt avstemt innbyrdes”, forklarer direktør Andreas Dornbracht. ”Og dette på aller høyeste nivå. Fordi også kummene må oppfylle våre krav til høyeste kvalitet, design og funksjonalitet, på samme måte som armaturene våre.”

For kjøkkenplanleggere, arkitekter og sluttkunder betyr spesialiserte armaturer, kummer og tilleggsutstyr på kjøkkenet bedre arbeidsflyt og færre kompromisser.

”Uavhengig av alle funksjonstilknytninger utpreger alle Water Zones seg ved klare linjesammenhenger i horisontalplanet langs arbeidsflaten. I vertikalplanet korresponderer det overordnede designkonseptet med det klassiske fugemønsteret til ”kjøkkenmøblene”, sier Benedikt Sauerland fra Sieger Design. ”Det oppstår helhetlige rom-objekt-relasjoner, som lar områdene der man bruker vann flyte harmonisk inn i alle omgivelser. Sammen med Dornbracht, men også med eksterne spesialister som kjøkkenplanleggere og profesjonelle kokker, har vi gjennom flere workshops utarbeidet kravspesifikasjonen for dette fullkomment nye sonekonseptet. Vi måtte utarbeide de forskjellige prosesskjedene og kravprofilene for dem innen kjøkkenarbeidsområdet, avlede de forskjellige sonene ut fra dette og definere disse ut fra funksjon, slik at vi på basis av dette kunne begynne å utforme produktene. En meget spennende, om enn meget kompleks oppgave, som en designer ikke får hver dag.”

Water Zones i detalj:

Preparing

Vaske, rengjøre, skjære, dryppe av – Water Zone Preparing er godt utstyrt for alt dette som har med profesjonell forberedelse av matvarer å gjøre. For det første med en spesiell profesjonell dusj med justerbar stråle for myk dusjing av grønnsaker, frukt og kjøtt. For det andre med en dobbelt kum, som på den ene siden er dyp og avgrenset, og på den andre siden er bevisst flat med et fritt avløp. Ved et separat skjærebrett over eller i den flate siden av kummen, kan arbeidene i tillegg utføres direkte på og i kummen. Dette sparer ikke bare forflytninger, men hindrer også at vannet fra grønnsaker, frukt eller kjøtt som nettopp er vasket, drypper ned på kjøkkengulvet.

Cooking
Tilføre vann, uten å ta gryten av komfyren, tømme vann av pastaen uten å gå lange veier – akkurat dette muliggjør Water Zone Cooking som vannkilde direkte ved siden av kokeplaten. Med Pot Filler kan du til enhver tid tilføre vann enkelt og raskt. Kummene er tilstrekkelig dype til at også store beholdere kan passeres i dem.

Cleaning

Forventninger og nytelse er saker man gjerne anvender tid på i kjøkkenet. Rengjøring derimot, skal fremfor alt gå raskt. Derfor er Water Zone Cleaning utstyrt med to kummer og en Profi-dusj med ekstra sterk stråle, som er spesielt godt egnet til å fjerne smuss og fastsittende matrester. På grunn av den store aksjonsradien til dusjen kan brukte beholdere i tillegg fylles opp for bløtgjøring på forhånd i forspylekummen utenfor spyleområdet. Oppsamlingskummen er ekstra dyp og bred, slik at også stekeplater samt store gryter og servisedeler kan rengjøres uten problemer. En separat ett-greps blandebatteri sørger for rask fylling. Ved hjelp av det integrerte eksentergrepet kan vannet reguleres etter ønske. En dispenser for oppvaskmiddel ved siden av utløpet sørget for ytterligere rengjøringskomfort.

Drinking

Mange mannesker ønsker seg i dag en egen drikkevannskilde for kjøkkenet – i stedet for å bære rundt på tunge kasser med vann. I oppholdsrommene finner man nå også ofte ”barer”, der man kan fylle vann i et glass eller tilberede annet drikke. Water Zone Drinking er laget for disse bruksområdene med produkter utviklet spesielt for denne sonen, slik som Water Dispenser, Water Unit og Drinking Plate, som ikke bare er funksjonelt egnet, men også i kraft av sin formelt reduserte design er skapt for disse bruksområdene.

Universal

Erkjennelsen av en optimering av funksjonene bringer så mange fordeler med seg at ingen bør gå glipp av dem, spesielt ikke av plassgrunner. Water Zone Universal i derfor utviklet spesielt for kjøkken med små grunnflater. Den skaffer et harmonisk arrangement av de funksjonelle og de funksjonelt optimerte aspektene av Water Zones, og setter disse sammen på en måte som innebærer kompromisser og sparer plass.  En multifunksjonell dyp kum, kombinert med en flat kum til forberedelser og tilberedning. En uttrekkbar spylearmatur sørger for tilstrekkelig aksjonsradius for begge sonene.

Fra 2010 er programmet blitt utvidet med Cutting Boards (skjærebrett), som kan leveres i eiketre eller svart plast etter ønske.

Konseptet Water Zones ble utmerket med prisen ”Kücheninnovation des Jahres®” (årets kjøkkeninnovasjon) ved fagmessen Ambiente Frankfurt 2009.

Om Dornbracht
Bedriften Aloys F. Dornbracht GmbH & Co. KG med hovedkontor i Iserlohn i Tyskland er en internasjonalt aktiv produsent av designarmaturer og tilbehør av særdeles høy kvalitet for bad og kjøkken. Regelmessig mottar bedriften internasjonale designpriser for designen på produktene sine, og har siden 1996 dessuten utmerket seg på grunn av sitt solide kulturelle engasjement. Siden 2006 er publikasjonen ”Dornbracht – the SPIRIT of WATER” blitt utgitt i en bad- og kjøkkenutgave, som viser hvordan bedriften Dornbracht innlemmer kulturell relevans som en selvfølgelig del av konseptet og som henviser til Dornbrachts merkespektrum. Publikasjonen, som kan betegnes som både et magasin og en varekatalog, skaper en forbindelse mellom inspirasjon, dialog og nytenkning, som betegner arbeidet og filosofien hos Dornbracht.

Ytterligere informasjon om Dornbracht og Dornbracht-produktene samt den digitale presseteksten finner du på Internett under www.dornbracht.com, eller får du ved å kontakte Dornbrachts pressekontor: Meiré und Meiré, Stephanie Eckerskorn / Aline Wenderoth, Lichtstr. 26-28, D-50825 Köln, tlf.: +49 (0)221 57770 -416 / -402, e-post: s.eckerskorn@meireundmeire.de / a.wenderoth@meireundmeire.de. Din kontakt hos Dornbracht: Anke Siebold / Bettina Arzt / Nadine Piepenstock, Köbbingser Mühle 6, 58640 Iserlohn, T. +49(0)2371 433-2118 / -2130 / -2119, E-post: asiebold@dornbracht.de / barzt@dornbracht.de / npiepenstock@dornbracht.de.