Download

Back to overview

SELV fra Dornbracht: Frihet ved iscenesettingen.

Iserlohn SELV fra Dornbracht er ny – og annerledes. Helt i samsvar med “Design yourself!” eller “Express yourself!” lar SELV den individuelle formgivningsideen til brukeren, arkitekten eller interiørdesigneren være midtpunktet. Armaturen tilpasser seg med sin reserverte holdning inn i ethvert interiør. Den frihet som oppstår ved iscenesettingen av atmosfæren uttrykkes også i foto av Attila Hartwig som Dornbracht nå viser frem. “Da SELV i seg selv er reservert, kan serien integreres i individuelle og unike settinger “, forklarer direktør Andreas Dornbracht. “Spesielt setter arkitekter og interiørdesignere pris på denne friheten.“

SELV binder en moderne, presis linjeføring med en klassisk, konisk form. Armaturene virker elegante og representative – som den tidsmessige interpretasjon av en tradisjonelt trehulls armatur med avløp nær servanten. Et design, som selv ikke tar for mye oppmerksomhet til fordel for det individuelle interiøret.

Fotokonseptet gjør nøyaktig denne beskjedenheten synlig og viser SELV som inspirasjonsgiver i fire autobiografisk pregede bad med en erkjennelig selvlaget, eklektisk stil. Attila Hartwig, fotograf fra Berlin, iscenesatte SELV på en meget ny og progressiv måte som objekt. Armaturen som en del av rommet, som en del av historien som blir fortalt.

I fotografiene står utkippet acrylfarge og lysende fargepulver for eksperimenteringsgleden ved utformingen av badet. Badet blir til det autobiografiske rom – inneholder elementer og erindringer fra ens eget liv. Porselenfigurer som uglen eller flodhesten gjenspeiler den frie omgang med SELV. Subtilt viser uglen med sin mytologiske betydning til beboerens biografi.

Som i armaturens eget design forbinder klassiske og moderne elementer seg i de fotograferte badene: Plankegulv, stor takhøyde og trepanel på den ene side – moderne materialer, lysende farger og egenproduserte konstruksjoner på den andre.

SELV er tilgjengelig som en fullstendig serie for badet med overflatene krom og platin matt. De passende accessoirer fullkommer programmet. Designet stammer fra Sieger Design.
Om Dornbracht
Dornbracht som har hovedkontor i Iserlohn, Tyskland er en familiedrevet bedrift, som produserer og markedsfører kvalitetsarmaturer og – tilbehør til kjøkken og bad over hele verden. Høyt kvalifiserte medarbeidere og de nyeste produksjonsteknologier er en garanti for den høyeste produksjonskvalitet. Dornbracht tilstreber en løpende utvikling innen teknologi og produksjon og har som målsetting å bli den førende innovatør i sektoren. Dornbracht har mottatt flere internasjonale designpriser for sine produkter og har siden 1996 dessuten utmerket seg ved et sterkt kulturelt engasjement. Siden 2006 er magasinet “Dornbracht – the SPIRIT of WATER“ kommet ut regelmessig i en utgave for kjøkken og bad, som formidler Dornbrachts visjon som en virksomhet med kulturell relevans og reflekterer Dornbracht-brandets brede produktprogram. Publikasjonen, som både er et magasin og en katalog, dokumenterer på fremragende vis den inspirasjon, dialog og innovasjon, som er kjennetegnet for Dornbrachts tankegang og virke.

Ytterligere informasjon om Dornbracht og Dornbrachts produkter, samt digitale pressemeldinger finnes på internettadressen www.dornbracht.com eller rekvireres hos Dornbracht Press Office:

House of Communication, Tollbugata 13, 0152 Oslo
Annette Hoff, e-post hoff@houseofcommunication.com tlf + 47 22 33 15 00
SELV gir rom for personlighet: Rekvisita og erindringer som skulpturen av uglen forteller om livet til brukeren.
Product design: Sieger Design
Photos: Attila Hartwig
Copyright: Dornbracht
På fotoene vitner utkippede farger og lysende fargepulver om eksperimenteringsgleden ved utformingen av badet.(Produkt: Bad-trehulls servantbatteri)
Product design: Sieger Design
Photos: Attila Hartwig
Copyright: Dornbracht
På fotoene vitner utkippede farger og lysende fargepulver om eksperimenteringsgleden ved utformingen av badet.(Produkt: 1-greps servantbatteri)
Product design: Sieger Design
Photos: Attila Hartwig
Copyright: Dornbracht
På fotoene vitner utkippede farger og lysende fargepulver om eksperimenteringsgleden ved utformingen av badet.(Produkt: Bad-trehulls servantbatteri)
Product design: Sieger Design
Photos: Attila Hartwig
Copyright: Dornbracht