Download

Back to overview

"Ambiance Tuning"-teknikken fra Dornbracht: Horisontal dusjing gir en helt ny dusjopplevelse.

Iserlohn / Basel På Swissbau 2012 i Basel (17–21. januar 2012) presenterer kjøkken- og baderomsprodusenten Dornbracht en utvidelse av den banebrytende dusjteknikken "Ambiance Tuning Technique" ved å lansere et helt nytt produkt: den horisontale dusjen. Med den horisontale dusjen kan Ambiance Tuning-teknikken benyttes mens man ligger ned. Med dette produktet presenterer Dornbracht en vertikal dusjopplevelse i tillegg til den horisontale motparten, og oppfyller lengselen etter en naturtro opplevelse av vann. Med dette produktet skaper Dornbracht nok en gang en ny trend innen dusjing. "Med den horisontale dusjen bringer vi dusjopplevelsen inn i en ny dimensjon," sier administrerende direktør, Andreas Dornbracht. ”Resultatet er total avslapping som bare kan oppnås liggende. Spenningen i hodet og musklene forsvinner, hverdagsstress renner bort med vannet og både kropp og sjel får ny kraft."

Den horisontale dusjen kombinerer seks WaterBars-systemer innfelt i det brede dusjområdet som ligger over liggeområdet. Akkurat som i de andre produktene med "Ambiance Tuning Technique", kan ulike vannstrømmer kombineres ved å bruke de forhåndsinnstilte verdiene for vannmengde og temperatur for å skape en balansert, styrkende og avslappende dusjopplevelse. Dusjen kontrolleres med eTools-enheten som er integrert i liggeområdets hodedel, og som dermed er bekvemmelig å styre liggende. Brukeren kan nyte den horisontale dusjen både ved å ligge på magen og på ryggen. Liggeområdets overflate kan varmes opp. Den horisontale dusjen kan brukes både i private baderom og i offentlige anlegg som for eksempel spa.

Som produkt er horisontale og vertikale dusjer et arkitektonisk uttrykk for et nytt, selvbevisst syn på livet. Du får muligheten til å gå tilbake til et mer avslappet og sunnere hverdagsliv. Målet er å sette kroppen, sinnet og sjelen i harmoni igjen og skape en mer avslappet holdning til det hektiske livet.

Den horisontale dusjen kombinerer modulære komponenter i Ambiance Tuning-teknikken med WaterBar-utløp. På denne måte kan forskjellige vannpresentasjoner bli gitt via tre scenarioer.

Scenario 1: Balancing
En myk massasjeopplevelse mens du ligger på magen. Vannmasseringen kombineres med forskjellige ”regnskurer” (33–38 °C) og starter ved skuldrene og føttene for deretter å samles ved kroppens midtpunkt. Vannmengden varierer også. Resultatet er en skånsom massering av kroppen med en fantastisk balansert effekt.

Scenario 2: Energizing
I den samme hvilestillingen (på magen) er dette scenarioet ekstremt forfriskende med den kaskadelignende vannfordelingen. Vannet sprutes i forskjellige vinkler over hele baksiden av kroppen, fra skuldre til føtter. Tynne vannstråler etterfølges av intensivt regn, som deretter etterfølges av nye vannstråler samtidig som temperaturen varierer (33-38 °C).

Scenario 3: De-Stressing
Dette scenarioet nytes liggende på rygg. Vannspruten er hele tiden i bevegelse fra skuldre til føtter. Ulike temperaturer og vannmengde skaper en tydelig bølgefølelse som gir deg en skånsom avslapping.

Om Ambiance Tuning-teknikken
Med Ambiance Tuning-teknikken har Dornbracht skapt en helt ny dusjopplevelse. For første gang kan forskjellige sirkulasjonstyper kombineres med forprogrammert koreografi av vanntemperatur og -mengde for å gi rikere individuelle baderitualer. De tre scenarioene, balanse, energigivende og avslappende, stimulerer menneskets kropp, sinn og sjel. Hvert scenario fungerer så individuelt med kraften og sjelen i vannet via JustRain, WaterSheet og WaterBar-systemene slik at hver bruker kan påvirke sitt eget humør. Rørsystemene kan kombineres på en rekke måter og gi rom for individuell planlegging og konfigurering av dusjproduktene.

Ambiance Tuning-teknikken er utviklet av Dornbracht som en del av "Transforming Water"-konseptet.

For mer informasjon om Ambiance Tuning-teknikken, besøk: www.dornbracht.com/transforming-waterOm Dornbracht
Dornbracht, med hovedkontor i Iserlohn, Tyskland, og nordisk kontor i København, er en globalt aktiv, familiedrevet produsent av høykvalitets inventar og tilbehør til bad og kjøkken. Høyt kvalifiserte medarbeidere og den mest moderne produksjonsteknikken garanterer den høyeste kvaliteten. Dornbracht arbeider kontinuerlig med teknologi og produksjon, og har som mål å være den ledende innovatøren i bransjen. Dornbracht mottar jevnlig internasjonale designpriser for sin produktdesign, og er også kjent for sin langsiktige kulturelle satsing som har pågått siden 1996. Siden 2006 har bad og kjøkkenutgaven av "Dornbracht - the SPIRIT of WATER"-publikasjonen blitt utgitt regelmessig. En publikasjon som uttrykker Dornbrachts visjon som et selskap med kulturell relevans, og som gjenspeiler det brede spekteret av Dornbrachtmerket. I tillegg til å være et magasin og en katalog, dokumenterer publiseringen kombinasjonen av inspirasjon, dialog og innovasjon som kjennetegner tanken og arbeidet hos Dornbracht.


Ytterligere informasjon om Dornbracht og Dornbracht-produktene finner du på Internett under www.dornbracht.com, eller ved å kontakte Dornbrachts pressekontor:
House of Commmunication, Tollugaten 13, 0152 Oslo, Norge.
Stine Myrvang , e-mail: stine@houseofcommunication.com, tel: +47 22 33 15 00.
01_HorizontalShower Veldig tett innpå naturen med horisontal dusjing: dagslyset trenger varsomt gjennom en perforert messingdel på et privat spa.

Produktdesign: Sieger Design
Photos : Thomas Popinger
Copyright: Dornbracht
02_HorizontalShower Med den horisontale dusjen kan Ambiance Tuning-teknikken benyttes mens man ligger ned. Med dette produktet presenterer Dornbracht en vertikal dusjopplevelse i tillegg til den horisontale motparten, og oppfyller lengselen etter en naturtro opplevelse av vann.

Produktdesign: Sieger Design
Photos : Thomas Popinger
Copyright: Dornbracht
03_HorizontalShower I den horisontale dusjen er seks WaterBar-utløp fordelt over liggeområdet.

Produktdesign: Sieger Design
Photos : Thomas Popinger
Copyright: Dornbracht
04_HorizontalShower Scenario 1: Balancing. En myk massasjeopplevelse mens du ligger på magen. Vannmassasjen kombineres med forskjellige regndusjer (33–38 °C) og starter ved skuldrene og føttene for deretter å samles ved kroppens midtpunkt. Vannmengden varierer også. Resultatet er en skånsom massering av kroppen med en fantastisk balansert effekt.

Produktdesign: Sieger Design
Photos : Thomas Popinger
Copyright: Dornbracht
05_HorizontalShower Scenario 2: Energizing. Dette scenarioet er ekstremt forfriskende med den kaskadelignende vannfordelingen. Vannet sprutes i forskjellige vinkler. Tynne vannstråler etterfølges av intensivt regn, som deretter etterfølges av nye vannstråler samtidig som temperaturen varierer (33-38 °C).

Produktdesign: Sieger Design
Photos : Thomas Popinger
Copyright: Dornbracht
06_HorizontalShower Scenario 3: De-Stressing. Den horisontale dusjen gir deg total avslapping som du bare oppnår når du ligger ned. Spenningen i hodet og musklene forsvinner, hverdagsstress renner bort med vannet og både kropp og sjel får ny kraft.

Produktdesign: Sieger Design
Photos : Thomas Popinger
Copyright: Dornbracht
07_HorizontalShower Brukeren kan nyte den horisontale dusjen både ved å ligge på magen og på ryggen. Den horisontale dusjen kan brukes både i private baderom og i offentlige anlegg som for eksempel spa.

Produktdesign: Sieger Design
Photos : Thomas Popinger
Copyright: Dornbracht