Download

Back to overview

Vannets effekt: Velgjørende behandlinger på eget badeværelse

Det viktigste i korte trekk:

Nyhet: Spesialiserte produkter og nye teknologier
for vannbehandlinger på eget badeværelse
Produktkonsept og -design: Sieger Design

Oslo/Iserlohn mars 2014 God helse ved hjelp av vann: Regelmessige, målrettede behandlinger med vann har en positiv effekt på kropp og sjel. Allerede Sebastian Kneipp visste at hydroterapeutiske behandlinger øker velværet, og han utviklet Kneipp-behandlingen, som til dags dato bærer hans navn og er en verdsatt metode i mange land over hele verden. Med spesialiserte produkter og nye teknologier muliggjør Dornbracht at vi kan oppleve vannets effekt på vårt eget badeværelse. 

I den kalde årstiden belaster regn og kulde immunsystemet vårt og kroppens naturlige motstandskraft blir utfordret. Derfor er det viktig å starte forebyggelsen i tide og styrke sin egen fysikk. Men det er ikke bare om vinteren at personlig velvære står i fokus. Megatrenden "healthness" er i våre dager merkbar hele året: En helsebevisst livsstil og optimalisering av fysisk og mental vitalitet er blitt viktige elementer i en meningsfull tilværelse. 

Selv om man i en travel hverdag har liten tid for avslappende pauser og rekreasjon, er det mulig å øke velværet med noen enkle behandlinger. Ens eget badeværelset kan være et intimt sted for helse og forebygging: Dusjing, skylling, bad og fotbad er velgjørende for organismen. Vannet har en beroligende, avslappende eller stimulerende virkning, alt etter hvilken behandling det dreier seg om. En nøyaktig tilpasset temperatur overgang - fra varmt, skiftevis varmt/kaldt, til kald vannstrøm - er selve kjernen i hydroterapi. Dusjer og bad med skiftevis varmt og kaldt vann fremmer prinsipielt effekten og gjør den mer intensiv, og dette fremmer blodsirkulasjonen, stoffskiftet og nervesystemet. Men varme eller kalde behandlinger er også mulig, f.eks. en kald dusj om morgenen og et varmt fotbad om kvelden. 

For Dornbracht er forebyggende tiltak for helsen en viktig drivkraft for moderne baderomsarkitektur og i tillegg en vesentlig bestanddel av merkets visjon „Culturing Life“. Menneskenes personlige behov og en økende bevissthet for helsefremmende behandlinger på badeværelset inspirerer Dornbracht til stadig å komme opp med innovative produkter og systemer. 

I denne forbindelse er det ikke bare funksjonalitet, men også behandlingenes estetikk som står i fokus for Dornbracht: Dornbracht setter med sine nye blandebatteriserier kontinuerlig nye standarder, både når det gjelder funksjonalitet og form. Det er spesielt et spørsmål som siden oppstarten har drevet selskapet framover: Hvordan må de ulike sonene i badet være for at vannets effekt skal kunne utnyttes optimalt? 

Dornbracht gir et svar på dette gjennom de spesialiserte utløpspunktene til Water Modules og Smart Waters digitale betjeningsteknologi. Nye, modulbaserte produkter gjør det enda enklere og mer effektivt å utføre vannbehandlinger på eget badeværelse. På servanten egner soft water tube seg optimalt for skylling av armer eller pannen, og i dusjen er den spesielt velegnet for knær og lår. Med Smart Water har Dornbracht utviklet en intelligent teknologi som overfører mulighetene og alternativene med digitalisering til badeværelset, som et rom integrert i dagliglivet. I tillegg til den konvensjonelle mekaniske styringen kan alle utløpspunkter styres med de nye, digitale Smart Tools. Temperatur og vannmengde kan stilles inn nøyaktig med ett enkelt grep. Dermed blir vannbehandlingene både enkle og komfortable - men fremfor alt individuelle. Styringer og utløpspunkter kan også kombineres fritt med hverandre etter personlig ønske. 

I tillegg tilbyr Dornbracht med Foot Bath en ny elektronisk enhet egnet for scenarier, som er tilpasset spesielt ens personlige behov ved fotbadbehandlinger. To før-programmerte scenarier og komfortfunksjoner understøtter gjennomføringen av Kneipp-bad. 

Den gang som i dag er det like sant: Sanus Per Aquam (SPA) – helse gjennom vann. Hydroterapi som vesentlig del av en helsebevisst livsstil som ikke bare stabiliserer eget velbefinnende, men også aktivt øker den individuelle livskvaliteten. Dornbracht gir et vesentlig bidrag til dette med sine individuelle produkt- og systemløsninger for badet. De nye, spesialiserte utløpspunktene og den digitale betjeningsteknologien Smart Water vil være i butikk fra våren 2014. 


Om Dornbracht
Aloys F. Dornbracht GmbH & Co. KG med hovedkvarter i Iserlohn er en internasjonalt aktiv, familieeid produsent av design-armaturer og -tilbehør av høy kvalitet til bad og kjøkken. Høyt kvalifiserte medarbeidere og de mest moderne produksjonsteknologier garanterer for produktkvalitet på høyeste nivå. Med merkekravet "Culturing Life" utvider virksomheten sitt solide fundament som bygger på design- og vannkompetanse: teknologiske fremskritt til etablering av nettverk og komfort samt forebyggelse med hensyn til sunnhet og velbefinnende preger i stor grad brandets tilpasningen og produktutviklingen for fremtiden. På den måte former – dyrker – Dornbracht alltid livet på en ny måte. Det mangeårige kulturengasjement innenfor rammene av Culture Projects gir dessuten alltid Dornbracht nye impulser og fremdriver innovasjonen og teknologien i boligens baderom og kjøkken. Dornbracht er en del av Dornbracht Group, som sammen med Alape forener to førsteklasses leverandører til bad og kjøkken.

Mer om Dornbracht på Internett: dornbracht.com - live.dornbracht.com - facebook.de/dornbracht - twitter.com/dornbracht - youtube.com/dornbracht

For ytterligere informasjon vennligst kontakt Dornbracht Press Office Norge:

House of Communication A/S, Account Manager Annette Hoff telefon: +47 22 33 15 00 samt e-post: hoff@houseofcommunication.com

 

01_Hydroterapi_Dornbracht_jpg Nye, modulbaserte produkter gjør vannterapi på ens eget badeværelse ennå enklere og mer effektivt. Soft water tube fra Dornbracht som kan trekkes ut, gjør skylling av knær og lår komfortabelt.
Foto: Stephan Abry
Copyright: Dornbracht
03_Hydroterapi_Dornbracht_jpg Med den uttrekkbare soft water tube til Foot Bath kan man dusje knær, lår og leggene i samsvar med Kneipp metoden. I tillegg sørger komfortfunksjoner for automatisk fylling av kummen - til ankel- eller legg nivå - ved en temperatur på 38 °C.
Fotos: Stephan Abry
Copyright: Dornbracht
04_Hydroterapi_Dornbracht_jpg For servanter et den uttrekkbare soft water tube spesielt godt egnet for skylling av armer, panne og ansikt. Med de digitale betjeningselementene Smart Tools er det enkelt å regulere vanntemperatur og -mengde nøyaktig.
Fotografier: Stephan Abry
Copyright: Dornbracht
Dornbracht har definert sonene „Cleansing“, „Showering“, „Bathing“ og „Foot Bathing“ i badeværelset, og disse er tilpasset nøyaktig de individuelle ritualene og handlingene og gir optimale plassforhold for vask, skyllinger, bad og fotbad.
Fotografier: Stephan Abry
Copyright: Dornbracht