Download

Back to overview

Arkitektur i badet, helt etter mine behov: Konfigurasjon med Dornbracht

Det viktigste i korte trekk:

Temaet: Sampling (individuell arkitektur på badet)
Nyhet: Utforming av badet anpasset individuelle behov
Visjonen: Badeværelset som et sted for avkobling, pleie og helsebringende forebyggelse
Fokus: Muligheten til å kombinere bruksområder, tappesteder og styring, uavhengig av design og produktserieOslo/Iserlohn 2014  Dornbracht gir deg kreativ frihet til å utforme badet etter dine personlige ønsker med et formspråk på tvers av design, spesialiserte produkter og ekstra komfort gjennom den digitale teknologien. Individuelle konfigurasjoner, hvor den enkeltes behov bestemmer formgivning og funksjons muligheter på badet.

Individualitet har blitt en megatrend. Fokus har skiftet fra massene til individet: Enkeltmennesket og de personlige behovene står i sentrum, livet utformes helt ifølge egne idéer og ønsker.Dornbracht sammenfatter denne fleksible, individuelle og modulære konfigurasjon med begrepet "sampling" med bakgrunn av det enestående stringente formspråk i alle serier når det gjelder proporsjonalitet, progressivitet og presisjon. Uttrykket hentyder generelt til muligheten for å kombinere (produkter) individuelt i likhet med det engelske ordet sampling, som kan oversettes med "utvalg". Musikere bruker uttrykket for en ny bearbeiding av allerede eksisterende tonefølger, i kunsten betegner sampling at man fører sammen forskjellige element til et nytt kunstverk

Når det gjelder badeværelset som livsrom innebærer sampling en individuell badeværelsearkitektur som er tilpasset til kundens behov. Badet har for lengst utviklet seg fra et funksjonelt rom til et betydningfylt livsrom. En intim plass for avkobling, pleie og forebyggende helsetiltak, som kan utformes etter personlige ønsker: Dusj eller karbad? Koble av eller vitalisere? En myk vannstråle eller et oppfriskende fossefall? Vaske håret i dusjen, eller også i vaskeservanten? Avhengig av de individuelle preferansene får badet sin egen inndeling og sitt eget utstyr.

Dornbracht har i mange år utforsket badets forskjellige soner. De forskjellige handlingsrom "rengjøring", "dusj", "bad" og "fotbad" er tilpasset til forskjellige behov i badet. Mennesket, med sine ritualer og væremåter står i sentrum og den såkalte ritualarkitekturen har utviklet seg til å bli grunnlaget for Dornbrachts formgivning.
Også innføringen av Symetrics i 2009 innebar en ny individuell forståelse av arkitektur på badet for Dornbracht: Fra badekaret til dusjen, fra dusjen til en kompleks vannopplevelse. Ved å tilby valgfrie og uttbyttbare element skapte modulsystemet grunnen for den fleksible sampling-tenkningen, noe som har preget Dornbrachts produktportefølje helt til i dag.

Takket være den enhetlige formgivningen av alle produkter tillater Dornbracht et modulært samspill, uavhengig av design og produktserier. Produkter fra forskjellige serier kan kombineres med hverandre og brukes overalt: armaturen i Footh Bath i serien Deque, MEM-armaturen i vaskeservanten og håndkleholderen Symetrics på veggen - en av mange muligheter til å utforme badeværelset etter personlige ønsker. Det finnes ingen grenser for hvordan funksjoner og design kan kombineres.

Det samme gjelder manøvreringen. I tillegg til den vanlige, mekaniske styringen kan mange av enhetene også styres via de nye, digitale betjeningselementene, Smart Tools. Temperatur og vannmengde kan stilles inn nøyaktig via et enkelt grep og via et trykk på en knapp kan man aktivere før-programmerte  innstillinger eller utføre komplekse koreografier. Formspråket på betjeningselementene er tidløst diskret, uavhengig om de er mekaniske eller digitale. Dreieknapper og displayskjermer anpasser seg smidig til den individuelle utformingen av badeværelset.


Også når det gjelder overflatebehandlingen tilbyr Dornbracht varianter for alle stilarter: Avhengig av serien kan man velge mellom bl.a. krom, platina, matt platina, matt svart eller champagne. I 2014 kommer en ny, luksuriøs overflatevariant som kompletterer Dornbrachts produktportefølje.

Det er ikke bare den fleksible samplingen av forskjellige serier, funksjoner og design, men også spesifikke produkter som bidrar til å individualisere arkitekturen i badet. Med betegnelsen "Water Modules" har Dornbracht utviklet nye, spesialiserte armaturer, nøyaktig tilpasset til de ritualer og handlinger som finner sted på badet: Den uttrekkbare soft water tube i dusjen, vaskeservanten og Foot Bath gjør det mulig å oppleve forfriskende skyllinger av panne, armer, legger eller lår, som anbefalt i Sebastian Kneipps hydroterapi. Den uttrekkbare soft water tube med bred vannstråle er tenkt for å vaske håret i vaskeservanten. Den vribare kranen i vaskeservanten brukes ikke kun til å vaske hendene, men kan med et eneste håndgrep anvendes til munnskylling.

Med sampling tilfører Dornbracht en ny dimensjon til den individuelle utformingen av badeværelset. Brukernes behov står i sentrum, badet konfigureres etter personlige ønsker.

Om Dornbracht
Aloys F. Dornbracht GmbH & Co. KG med hovedkvarter i Iserlohn er en internasjonalt aktiv, familieeid produsent av design-armaturer og -tilbehør av høy kvalitet til bad og kjøkken. Høyt kvalifiserte medarbeidere og de mest moderne produksjonsteknologier garanterer for produktkvalitet på høyeste nivå. Med merkekravet "Culturing Life" utvider virksomheten sitt solide fundament som bygger på design- og vannkompetanse: teknologiske fremskritt til etablering av nettverk og komfort samt forebyggelse med hensyn til sunnhet og velbefinnende preger i utpreget grad brandets tilpasning og produktutviklingen for fremtiden. På den måte former – dyrker – Dornbracht alltid livet på en ny måte. Det mangeårige kulturengasjement innenfor rammene av Culture Projects gir dessuten alltid Dornbracht nye impulser og fremdriver innovasjonen og teknologien i boligens baderom og kjøkken. Dornbracht er en del av Dornbracht Group, som sammen med Alape forener to førsteklasses leverandører til bad og kjøkken.

Mer om Dornbracht på Internett: dornbracht.com - live.dornbracht.com - facebook.de/dornbracht - twitter.com/dornbracht - youtube.com/dornbracht

For ytterligere informasjon vennligst kontakt Dornbracht Press Office Norge:

House of Communication A/S, Account Manager Annette Hoff telefon: +47 22 33 15 00 samt e-post: hoff@houseofcommunication.com

 

Funksjoner, overflatebehandling og design fra forskjellige serier kan kombineres med hverandre og brukes ovalt. Det finnes ingen grenser for hvordan Dornbrachts produkter kan kombineres med hverandre. Copyright: Dornbracht
Allerede da Dornbracht innførte Symetrics i 2009 innebar det at man så badeværelsearkitekturen på en ny og individualistisk måte. Modulsystemet la grunnen for den fleksible sampling-tankegangen, noe som har preget Dornbrachts produktportefølje helt til i dag. Copyright: Dornbracht
Med Water Modules har Dornbracht skapt spesielle produkter som er tilpasset nøyaktig til de ritualer og handlinger som finner sted i badeværelset: I dusjen gjør soft water tube det mulig å spyle legger og lår ifølge Sebastian Kneipps hydroterapi.
Mer komfort og individualisme i badeværelset: I tillegg til den vanlige, mekaniske styringen kan mye av tilbehøret også styres ved hjelp av Dornbrachts eget digitale styresystem Smart Tools. Copyright: Dornbracht
Vaske håret i servanten? Den uttrekkbare soft water tube med særlig bred vannstråle er konstruert nettopp med tanke på hårvask i vaskeservanten. Copyright: Dornbracht